Här är länkar till databasen.
Mina anor kommer från södra Småland och norra Blekinge och min mans anor från nordvästra Östergötland och Närke.
Om du vill söka en person kan du använda sök-register där du kan söka på namn eller ort. Orten inleds med församling och därefter by och gård etc. Om flera personer heter likadant kan du föra muspekaren över texten och få fram årtal för födelse/död, för hjälp att välja rätt person.
· Min far Olle Ohlsson
föddes och växte upp i Väckelsång församling i Kronobergs län. Om vi följer hans släkt hamnar vi i nordvästra Blekinge och norr därom i södra Småland. Många av dem var torpare och ofta mycket fattiga. Några blev soldater. Det var ett sätt för en fattig bondson att försörja sig och sin familj när det inte fanns någon gård att ärva.
· Min mor Ruth Johansson
föddes och växte upp i Virestad församling i Kronobergs län. Hennes far, Klas Johansson, kom från en lång släkt av bönder. Hans far och farfar hade det ganska bra men ser man släkten bakåt är det ganska vanliga bönder, dock ofta hemmansägare med egen gård och sällan riktigt fattiga. Ruths mors far, Johan P Svensson, kom från en släkt som i äldre tider hade det mycket bra ställt, storbönder, nämndemän och en del präster. Här har vi också länken till Carl von Linné.
Släkten finns i flera församlingar i sydvästra Småland men aldrig på andra sidan gränsen in i Skåne.
· Min mans far Carl Axel Nygren
föddes och växte upp i Tjällmo församling i nordvästra Östergötland. Hans far, Karl Fritz Nygren, kom från en lång rad av smeder. De bodde i gränstrakterna mellan Närke och Östergötland. Carl Axels mor, Greta Regn, kom från Hällestad och Regna i nordvästra Östergötland. Hennes tidiga anor kommer från Tryserum på gränsen till Kalmar Län och den stridbare Abraham Parment.
Namnet Nygren togs av Anders Nygren omkring år 1814 då han var verksam som smed i Nyhammaren på Garphyttans Bruk i Tysslinge församling, Närke.
· Min mans mor Dagny Nordstedt
föddes och växte upp i Tjällmo församling i nordvästra Östergötland. Hennes farfar, Carl Johan Nordstedt, kom från en släkt av bönder medan hennes farmor, Maria Karlsdotters anor återfinns bland vallonerna som kom från Belgien på 1600-talet och byggde upp järnhanteringen i Sverige. På Dagnys mors sida återfinner vi en lång rad av skräddare och skomakare. Yrkena gick ju ofta i arv från far till son och vidare genom generationerna.
Med födelse- och dödsort- avses den ort som anges i födelsenotis eller dödsnotis i kyrkböckerna, oftast den ort de var skrivna på vid tillfället. För den som exempelvis dog på ett lasarett i stan anges därmed ändå hemmet som dödsort.
För att underlätta sökningar har viss normalisering av stavningen gjorts.